Рівненщина за крок до жовтої епідзони. Майже всі навчальні заклади можуть перейти на дистанційну форму навчання. Бо лише у 46-ти, 80 відсотків працівників зробили два щеплення від ковід. А всього в області 1 230 навчальних закладів. Продовжить Дмитро Тригубець.

 Україна за крок до жовтої зони і Рівненщина не виняток. Це означає що усі навчальні заклади, де кількість щеплених педагогів становить менше 80%, змушені будуть перейти на дистанційну форму навчання. Посадовці не приховують, нині ситуація "плачевна".

Згідно статистики, у області налічується 1230 навчальних закладів. 600 з них не перетнули позначку у 30 відсотків вакцинованих. У разі запровадження у області жовтої епідеміологічної зони, усі вони - підуть на "дистанційку". А така вірогідність є.

Врятувати може - покращення темпів вакцинації. Наразі в області зроблено майже 214 тисяч щеплень. Якщо у Рівному та Рівненському районі провакцинувались понад 143 тисячі людей, то у інших районах нашої області ситуація невтішна.

Чи буде з наступного понеділка Рівненщина у жовтій карантинній зоні стане відомо після засідання державної комісії ТЕБ і НС у четвер, дев'ятого вересня.

Читайте також: Професор Рівненської медичної академії попався на хабарі: яке покарання чоловіку призначив суд (ВІДЕО)