17 тисяч гривень штрафу та рік без посади. Таке покарання отримав професор та викладач Рівненської медакадемії Михайло Дем'янчук, за отримання хабара. Вимагав 33 тисячі гривень від абітурієнта за вступ на державну форму навчання. Суд визнав викладача винним і виніс вирок. Як відреагував на нього професор і власне навчальний заклад, розповість Ольга Данілюк.

На цих кадрах видно як правоохоронці затримують професора та викладача Рівненської медичної академії Михайла Демянчука. За 33 тисячі гривень він мав посприяти у вступі абітурієнту на державну форму навчання. Однак, попався на гарячому. І уже 16 липня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Посприяло такому рішенню судді каяття Михайла Демянчука у вчиненому.

На такий крок Михайло Демянчук пішов аби пом`якшити собі покарання. Оскільки цей злочин передбачає позбавлення волі від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років. Після кількох судових засідань, Феміда оголошує викладачу вирок. Без роботи на рік і штраф у 17 тисяч гривень.

Тож професор медакадемії виходить із зали судових засідань. Із журналістами спілкуватись не бажає, вирок суду не коментує.

Небагатослівними стосовно викладача та професора медакадемії, виявилися і в самому закладі. Її ректор Ростислав Сабадишин закрився у себе у кабінеті, посилаючись на велику зайнятість через початок навчального року.

Першокурсники академії виявилися більш багатослівними. Дехто каже, вступив у медакадемію на державну форму навчання, без особливих труднощів. Мовляв, з усіма викладачами ще не познайомились.

До слова, у поліції зазначають, що саме цей викладач неодноразово був помічений у вимаганні хабарів із студентів за сприяння у вступі на державну форму навчання. Лише з 2014 року там засудили за хабарництво 3 викладачів. Цьогорічні студенти про таку славу академії, ще нічого не чули. Або ж воліють мовчати бо попереду тут ще роки навчання.

Що стосується Михайла Демянчука, який вимагав 33 тисячі гривень хабара то суд йому присудив штраф у розмірі 17 тисяч гривень і позбавив його від займаної посади лише на рік. Чи є це покарання суворим?! До слова, за інформацією поліції чоловік систематично вимагав хабарі. 33 тисячі гривень хотів отримати від абітурієнта, змовившись з іншими працівниками закладу. Це знову ж таки за інформацією поліції. Але інших фігурантів у справі так і не знайшли. 

Читайте також: У Рівному спалахнув дах кафе "Майдан" (ФОТО)