З великим концертом, помпезним салютом та вогняним шоу. У Рівному відзначили День міста. Традиційно це роблять в останню неділю серпня, але в зв'язку з тим, що в неділю в Україні вшановували пам'ять захисників, урочистості святкування перенесли на суботу, яка офіційно була робочим днем. І начеб-то нічого поганого у святкуванні не було, однак у соцмережах чимало рівнян розкритикували помпезне святкування Дня міста. Однією із суперечливих тем були салюти. Павло Невесенко продовжить.

Святкування Дня міста Рівного відбулося без гурту "The Hardkiss", як раніше анонсував депутат Рівнеради Святослав Стельмащук після свого помпезного і скандального весілля. Втім? цьогорічні урочистості до Lня міста були не менш помпезними. Чого вартий один салют і красномовна реакція маленької рівнянки на нього. А ще було вогняне шоу.

Власне салют викликав чимало дискусій у соцмережах. Дехто з рівнян з захопленням відгукувався про дійство, а дехто засуджував святковий салют.

Ще одне питання, яке виникало у містян, скільки коштів було витрачено на все дійство.

Своє обурення щодо запуску салюту висловив і рівненський журналіст Влад Пєрязєв. Розповідає через війну це не на часі. Додає, салюти - це така річ, без якої можна обійтися, адже є чимало інших варіантів, чим його замінити.

Субота, коли відзначали День міста - офіційно була робочим днем. Відтак у рівнян окрім святкування була й потреба дістатись до роботи.

Розважали рівнян гурти "Мері", "Kozak System" та "Пікардійська терція". Та художні колективи з Міського Будинку Культури. Рівненський музикант Олексій Казанцев не задоволений такою концертною програмою.

І ніби-то у Рівному гарно відзначили День міста, містяни весело порозважалися, але як завжди в організаційних моментах до міської влади є питання. Рух транспорту у місті, що спричинив чималі затори, вічна тема салютів - потрібні вони чи ні. Виступи колективів, серед яких небагато саме рівненських. І як вишенька на торті. Міський голова Олександр Третяк з бейджем, аби містяни не забули, хто в домі господар.

Читайте також: "Зберегти історичну будівлю": подробиці пікету під стінами рівненської музичної школи (ВІДЕО)