У Рівному під стінами музичної школи №1 пікетували люди. Містяни вимагали зберегти історичну будівлю. Адже один із корпусів навчального закладу тривалий час потребує капітального ремонту. Міська рада прийняла рішення реконструювати це приміщення. Проте люди бояться, що музичну школу можуть перепрофілювати. Більше подробиць розповість Яна Євтушок.

"Збережемо історичні будівлі на вулиці 16 липня". З таким гаслом під стінами Рівненської музичної школи №1 зібралися мітингувальники. Близько трьох десятків батьків учнів принесли з собою плакати. Таким чином, люди висловлювали свій протест проти реконструкції закладу. На підтримку рівнян прийшли навіть іноземці.

Корпус музичної школи вже тривалий час потребує ремонту. Його запланували ще в 2016. Наприкінці каденції попередня влада таки виділила кошти, аби зробити будівлю безпечною. Втім, теперішня міська рада прийняла рішення реконструювати це приміщення. А це передбачає те, що на будь-якому етапі може бути змінений профіль закладу.

На час проведення будівельних робіт, вихованців і педагогів перевели у приміщення на вулиці Відінській. Самі ж учні категорично проти цього. До того ж і там будівля потребує ремонту майже на мільйон гривень.

Випускниця та колишній педагог закладу переконана, подібні дії збоку влади ведуть до фактичного злиття першої та другої музичних шкіл. А це, в свою чергу, призведе до скорочення штату викладачів та зменшення кількості місць для учнів.

До слова, мітингувальники зібралися у двох різних локаціях - одні прийшли до міського будинку культури, інші - під стіни музичної школи. Останні - збирали підписи та залучали до цього усіх небайдужих рівнян. Нагадаємо, що люди збираються вже не вперше, раніше пікет проводили під стінами Рівненської міської ради. 

Читайте також: По 2 тисячі на школяра: родини з Рівненщини отримали допомогу на 1 вересня