Добудують вже наступного року. Дитячий садок на Коновальця, який розрахований на понад 2 сотні малюків - цьогоріч добудувати не встигнуть. Фірма-підрядник на об'єкті наразі завершила будівництво зовнішніх стін, встановлює вікна та переходить до робіт з оздоблення. На скільки близький об'єкт до здачі в експлуатацію та які терміни озвучують в профільному управлінні обласні посадовці - розповість Дмитро Тригубець.

Садочок на вулиці Коновальця у Рівному: наразі тут закінчують роботу з укладки цегли, провели електрику та приступили до утеплення покрівлі. Планують це зробити за допомогою пінополістиролбетону. Останній надзвичайно легкий та термостійкий. За словами виконроба - об'єкт готовий майже на 50%.

Для чоловіка цей об'єкт не перший. Подібний за проєктом, але дещо менший за розмірами звели у Дніпрі. Дитсадок на Коновальця загальною площею у понад 4 тисячі квадратних метрів буде мати 196 кімнат для десяти груп діток. Ціна питання - понад 140 мільйонів гривень. У профільному департаменті ОДА кажуть - при таких темпах будівництва є шанс закінчити ще цьогоріч.

Незважаючи на те, що замовником є рівненська облдержадміністрація та її профільний департамент - у міської влади Рівного до будівництва є чимало запитань, саме тому утворили комісію за участі обласних та міських управлінців. Тривалий час посадовці не могли дійти згоди щодо суми співфінансування з бюджету міста. Зупинились на сумі у 7 мільйонів. Саме це дало змогу залучити кошли від ДФРР.

На самому ж об'єкті роботи тривають без вихідних. На місці працює пів сотні робітників та з десяток одиниць техніки. Вже найближчим часом підрядник буде приступати до оздоблення приміщення. Для того, аби будівництво тривало безперервно вистачає і коштів, і власне самих матеріалів. За необхідності готові залучити й більшу кількість працівників. Здача об'єкту в експлуатацію буде можлива вже після повноцінного облаштування не тільки самих кімнат, а й навколишньої території, тобто встановлення майданчиків, посіву газону та висадки у внутрішньому дворику - ялинок. Там же невдовзі планують викласти і бруківку.

Вже новий дитсадок на Коновальця, побудований у формі бджолиних сот, а це 10 блоків-модулів, які будуть різні за кольором та розміром, дасть змогу вирішити проблему нестачі місць у дошкільних закладах для малечі Рівного. Він - буде розраховний на 210 дітей, які скоріше за все підуть до нього вже наступного навчального року.

Читайте також: Собаку рівнянина загризла вівчарка: адвокат пояснив, як діяти у таких ситуаціях (ВІДЕО)