Рівняни скаржаться на якість тенісних кортів у парку культури та відпочинку імені Шевченка. Деякі з них у жахливому стані, відтак діти, які там тренуються, можуть отримати травми. Батьки змушені возити своїх спортсменів у тенісні клуби за місто, а це не дуже комфортно. Звертаються до міської влади, аби та звернула увагу на цю проблему. Тенісну тему продовжить Павло Невесенко.

Ця ракетка поломана і уже не придатна для гри в теніс. Її можна замінити на іншу і продовжувати займатися цим видом спорту. Натомість набагато гірша ситуація з деякими кортами у парку Шевченка. Рівнянка Наталія Андрійчук звернула увагу на цю проблему у соцмережах. Розповідає, у парку є майданчики для занять тенісом, однак вони перебувають у жахливому стані. Возити ж дітей за місто на інші корти проблематично.

Дев'ятирічний Даміан рік займається тенісом. Не виключає, що у майбутньому стане професійним спортсменом. На цьому корті раніше тренувався. Втім, нині шукає інші місця. Розповідає, грати у теніс тут нині небезпечно.

Сестра Даміана Віолета теж свій тенісний шлях розпочинала з цього корту. Розповідає через ями та вибоїни, що є на покритті, неможливо відшліфовувати тенісну техніку.

Натомість керівництво парку Шевченка переконує, щодня працівники намагаються тримати корти у належному для занять стані. Додають, цього року затвердили план фінансування на виготовлення проектних документів щодо реконструкції парку. До них увійде і оновлення тенісних кортів.

Натомість Наталія Андрійчук розповідає, такий варіант батьків не влаштовує, адже процес відновлення тенісних майданчиків може затягнутись надовго.

А це приватний тенісий клуб, що знаходиться за містом. Від ранку тут на всю кипить тренування. Тренер Ернест Мамотюк каже, зараз тут займається близько трьохсот дітей з Рівного. Додає, теніс у нашому регіоні розвивається, але тримається виключно на плечах підприємців та ентузіастів. Переконує, чим більше у Рівному буде місць для занять тенісом - тим більше шансів підготувати майбутніх чемпіонів у цьому виді спорту.

Натомість керівництво парку Шевченка розповідає, насправді ситуація з кортами не така критична. Там продовжують грати у теніс. Тим більше у майбутньому їх оновлять. Дуже не хотілося, аби з тенісом склалася така ситуація, як з плаванням та кульовою стрільбою. Коли не завдяки, а вспуреч наші олімпійські призери Олег Омельчук та Михайло Романчук здобули медалі на Олімпійських іграх. Їх помпезно зустріли і пообіцяли покращення інфраструктури. Батьки дітей, що займаються сподіваються, що влада зверне увагу на проблему з кортами.

Якщо ж ситуація зміниться на краще, тоді майданчики для тенісу не доведеться списувати з рахунків та викидати у смітник, як ось цю зломану ракетку.

Читайте також: Обурені вчителі: на Рівненщині хочуть вакцинувати проти COVID-19 не менше 80% освітян (ВІДЕО)