Сьогодні відбулось чергове засідання міськвиконкому. На ньому представили нового члена комітету, розглянули прогноз бюджету громади на наступні роки та озвучили, які є загрози щодо зменшення його дохідної частини. То ж чому вже наступного року Рівне може недорахувати декілька десятків мільйонів гривень - дивіться далі у сюжеті.

Засідання виконавчого комітету Рівненської міської ради. Розпочалось воно з представлення нового члена комітету - Сергія Демидюка. Останній є начальником районного управління ДСНС. Далі прогнозували бюджет громади на 2022 - 2024 роки.

Згідно з прогнозом на наступний рік, дохідна частина бюджету рівненської громади зменшиться на понад 90 мільйонів гривень. Причини - усім давно відомі.

Нагадаємо, формальним приводом змінити місце реєстрації стала ліквідація відділення "Укрпошти №17", яке знаходилось у Рівному і було прив'язане до юридичної особи "РівнеАзоту". З неформальних причин називають непорозуміння між керівництвом підприємства та міською владою.

За словами екс-заступника міського голови Рівного з питань економіки, це може буди лише перша ластівка, а число великих підприємств, які покидають Рівне може тільки рости. У той час, як діючий заступник заспокоїв, співпраця та діалог з великими платниками податків налагоджений.

Серед іншого на виконавчому комітеті обговорили святкування Дня Прапора та Дня Незалежності та перелік усіх передбачених заходів. Зачепили і питання обіцяної бруківки у центрі міста, яку мали б покласти до святкувань. Однак підвів підрядник, а ділянку просто законсервують. Вже потому, доповів начальник управління освіти, зазначив про суму, яка необхідна для облаштування у 71 навчальному закладі міста систем пожежної безпеки.

І на завершення взяв слово головний лікар міської лікарні Євген Кучерук, закликав усіх негайно вакцинуватись перед святкуваннями.

Читайте також: Які проєкти громадського бюджету Рівного допустили до голосування? (ВІДЕО)