У Рівному почали щеплювати від ковід просто неба. Відсьогодні виїзний пункт щеплення розпочав свою роботу у спальному районі міста, а саме на вулиці Євгена Коновальця. Місце обрали поміж багатоповерхівок, поблизу супермаркету, де збирається велика кількість людей. У такий спосіб медики хочуть охопити вакцинацією ще більшу кількість населення. Чи були бажаючі знає Катерина Савченко.

Повертався з магазину, а надодачу щепився від коронавірусу. Рівнянин Борислав мешкає у мікрорайроні Північний. Чоловік побачив пункт щеплення та без вагань прийняв рішення імунізуватися.

Пан Борислав ще й перший, хто зробив щеплення у мобільному пункті вакцинації поблизу 20 будинку на вулці Євгена Коновальця. Щеплювати людей у спальних районах вирішили, аби охопити ще більшу кількість людей.

І це працює. Поволі люди збираються, цікавляться та вакцинуються. За першу годину роботи медики щепили десятьох людей.

Вакцини різні. Пфайзер і Короновак є для першого введення , для другої - наявні всі 4 в Україні вакцини. Для рівнян процес не відрізняється від імунізації у мед закладі. Люди заповнюють інформовані згоди, консультуються з лікарем. Після введення вакцини впродовж 30 хвилин перебувають у наметі під наглядом медиків. А от для лікарів, більше турбот.

Ретельно дотримуються і холодового ланцюга зберігання вакцин. З цим усе суворо.

Намет з мобільним пунктом вакцинації на вулиці Євгена Коновальця працюватиме ще два дні. З 15 серпня і до 17 серпня медики чекатимуть усіх охочих поруч супермаркету на вулиці Гагаріна, 26. А 18-20 серпня щеплюватимуть рівнян поблизу магазину на вулиці Романа Шухевича, 10.

Читайте також: У Рівному відбулась презентація Стратегії розвитку громади