Старі каналізаційні мережі, затори, а ще постійне нарікання на роботу комунальних підприємств. У Рівному відбулась презентація Стратегії розвитку громади. Зібралось кілька десятків рівнян, експерти, влада аби обговорити ситуацію та майбутні плани щодо розвитку Рівного. Був там і Дмитро Тригубець.

На "Лебединці" у Рівному, під красивим білим наметом, на презентацію стратегії Рівненської громади зібралось кілька десятків рівнян. Вони разом з міською владою та експертами говорили про все ті ж, давно відомі усім проблеми.

Організатори додали до презентації нотку інтерактиву. Дали кожному учаснику можливість написати три переваги та недоліки нашого міста. Це могли бути визначні місця, локації або ж загальні характеристики.

В розробленій стратегії розвитку, серед слабких сторін відзначено низький рівень доходів населення, безробіття, непрозорі процедури доступу до інформації, затори та застарілі каналізаційні та інженерні мережі. Учасники робили свої зауваження до роботи комунальних підприємств міста, підпорядкованих міській раді та в цілому ставили питання про відкритість управлінців до мешканців громади.

Варто відзначити, що у Стратегії розвитку Рівненської територіальної громади проаналізовано усі показники: економічні, торгівельні, демографічні, освітні та медичні. Вказаний перелік найбільших роботодавців, платників податків та висвітлено динаміку доходів бюджету міста. Згідно результатів, прогнозована дохідна його частина на 2021 рік складе понад півтора мільярди гривень.

А долучитись до участі у реалізації тих чи інших проєктів можна просто. Ознайомитись з документом можна на сайті міської ради, а процес публічного обговорення стратегії буде тривати до 9-го вересня. Ще один важливий пункт програми - створення хорошого інвестиційного клімату та робота з великими підприємствами та платниками податків. Тема надзвичайно актуальна, враховуючи останні перипетії з виходом "Рівнеазоту" з податкового поля Рівненської територіальної громади.

Дослідження та сама стратегія розвитку містить чимало опитувань. Згідно них у рейтингу обласних центрів за індексом задоволеності якістю послуг Рівне посідає 12-ту сходинку. Найгірше рівняни оцінили наявність паркувальної інфраструктури, медичні послуги та інклюзивність. А у рейтингу конкурентоспроможності серед інших міст, Рівне опинилось на 10-му місці. Дана програма в першу чергу націлена на те, щоб виправити цю ситуацію. Після закінчення публічного обговорення, за неї повинні проголосувати міські обранці. Подібні стратегії прийняті вже у багатьох містах України.

Читайте також: У Рівному відбудуться міжнародні змагання зі спідвею до 30-річчя незалежності України