У перший день серпня розпочався етап прийому проєктів від жителів Вараської громади на фінансування за програмою Громадського бюджету. Кожен житель громади віком від 14 років зможе до 14 вересня скористатися цим фінансовим інструментом і реалізувати свою ідею, направлену на покращення під'їзду, двору, школи, селища та ін.

Про це пише Вараська міська рада.

"Відсьогодні у жителів нашої громади є 44 дні, щоб подати свої проєкти. Упродовж декількох днів у нас відбулися тренінги для потенційних авторів - багато корисної і цікавої інформації від тренерок, також вони запропонували невеликий сюрприз для автора найпершого поданого проєкту. Тому поспішайте – щасливчиком, який увійде в історію Громадського бюджету Вараської громади, можете бути саме ви", – закликає голова Координаційного комітету з впровадження Громадського бюджету, керуючий справами виконавчого комітету Вараської міської ради Сергій Денега.

Нагадаємо, що обсяг витрат на реалізацію одного сільського (реалізуються виключно в селах громади) проєкту не має перевищувати 100 тис.грн. Для одного освітнього (реалізуються виключно в закладах загальної середньої освіти) проєкту – до 250 тис.грн. Малі та великі проєкти (за виключенням закладів освіти) повинні реалізовуватися на території всієї громади – на один проєкт виділятиметься максимально до 150 тис.грн і до 500 тис.грн відповідно.

Подати проєкт можна зручно за допомогою платформи E-DEM. Докладна інформація про Громадський бюджет на сайті Вараської міської ради.

Читайте також: У Рівному контролюють ситуацію погашення заборгованості із виплати зарплати на підприємствах міста