Фото ілюстративне
Станом на 01.07.2021, за інформацією Головного управління статистики у Рівненській області, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати працівникам економічно активних підприємств становила 10383,9 тис. грн.

З метою погашення заборгованості із виплати заробітної плати, вжиття дієвих заходів щодо недопущення порушення термінів виплати заробітної плати у 2021 році проведено 8 засідань міської комісії з питань праці та заробітної плати. На засідання запрошено керівників 8 економічно активних підприємств-боржників та 110 підприємств щодо дотримання законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати. В органи державної влади та керівникам підприємств направлено 32 листи.

За результатами проведеної роботи у 2021 році повністю погашено заборгованість із виплати заробітної плати на ПрАТ «Речовий ринок» на суму 31,7 тис. грн.

Спеціалісти управління економіки міста виконавчого комітету Рівнеради проводять щотижневий моніторинг за своєчасністю і повнотою виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах міста, сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та у разі виникнення загрози або підтвердження фактів несвоєчасності або неповної виплати заробітної плати, сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування вживають відповідні оперативні заходи для стабілізації ситуації на підприємствах міста.

У ЗМІ постійно розміщується інформація про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях міста, зміни в законодавстві про працю, відповідальність роботодавців у разі його порушення. У 2021 році розміщено 43 такі інформації.

Питання забезпечення своєчасної та в повному розмірі виплати заробітної плати на підприємствах міста, дотримання мінімального розміру заробітної плати, легального використання праці найманих працівників знаходяться на постійному контролі міської комісії з питань праці та заробітної плати.

За інформацією Рівненської міської ради.

Читайте також: На Рівненщині з початку року сапери знищили понад 1500 боєприпасів часів війни