Рівненський аеропорт забирає чимало ресурсів з обласного бюджету. Особливо зараз, коли рейсів до Туреччини та Єгипту більше немає. Попри це з державного бюджету виділили 75 мільйонів на його реконструкцію. А голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук особистим розпорядженням призначив тимчасовим директором - колишнього співробітника прокуратури та ДБР. Проте з остаточним кандидатом депутати визначаться вже 19 серпня на сесії обласної ради. То ж яка доля чекає на рівненський аеропорт та що збираються відновити чиновники. Далі у сюжеті.

Чи варто очікувати на якісні зміни у роботі рівненського аеропорту? Це питання як ніколи актуальне. Не так давно з державного бюджету виділили серйозну суму на реконструкцію летовища. Йде мова про 75 мільйонів гривень передбачених на модернізацію та реконструкцію радіотехнічних засобів навігації і посадки аеродромного комплексу. Разом з тим контракт з уже колишнім директором аеропорту Ігорем Насинюком закінчився. 

Ще до закінчення контракту колишнього очільника на відкритому форумі максимально публічно представили кандидатів на пост директора. Одним з них був Ігор Насинюк, який вже понад 6 років очолював аеропорт. Другим представленим громаді претендентом був Кирило Новіков. Проте був і третій кандидат, однак на зустрічі, яка відбулась ще понад 2 місяці тому - його не було.

А вже не так давно його ім'я стало відомим. 30 липня Сергій Кондрачук підписав розпорядження про призначення на пост тимчасового виконувача обов'язків директора - Олександра Якубця. А вже сьогодні 2 серпня його перший робочий день у кріслі директора комунального закладу. До цього він і справді не один рік працював у правоохороних структурах.

На сесії обласної ради 19 серпня депутати визначаться вже з остаточною кандидатурою на пост очільника комунального підприємства. Проте зараз ситуація на летовищі - не з найкращих. Підприємство тоне в боргах, відповідно його рахунки заблоковані.

У коментарі нашому телеканалу Олександр Якубець зазначив, що за час тимчасового виконання обов'язків планує зробити аудит підприємства та визначити, на що воно здатне у довгостроковій перспективі. Що стосується початку ремонтних робіт, за словами нового директора, вони розпочнуться в разі фактичного виділення відповідних коштів.

Читайте також: "Вивозять камазами": на Базальтовому озері з'являються стихійні сміттєзвалища (ВІДЕО)