Тестування на гепатит у самому центрі Рівного. Учора, 28 липня, усі охочі могли перевіритись на наявність цієї хвороби. Процес швидкий та безболісний, саме тому охочих вистачало. Перевірився і наш Дмитро Тригубець.

Учора в Рівному поблизу Лебединки усі охочі мали можливість пройти тест на наявність гепатиту B та C. Ця хвороба особливо небезпечна, вона руйнує печінку та без вчасної діагностики та лікування призводить до смерті. Тому тестування надзвичайно важливе, кажуть експерти. Серед бажаючих і рівнянин Вадим: хлопець одним із перших проявив ініціативу здати тест.

Безкоштовне тестування організував благодійний фонд спільно з рівненським центром громадського здоров'я. Його директорка каже, надзвичайно важливим є вчасне виявлення гепатиту B та C. Більше того, за словами жінки, значна частина інфікованих про це часто навіть і не підозрюють.

Процес самого ж тестування досить швидкий. Потрібна лише краплина крові. І вже за 15-20 хвилин можна дізнатись результат.

Організатори також запрошували усіх небайдужих та роздавали брошурки, де стисло та інформативно викладена уся небхідна інформація про хворобу. Чимало рівнян відмовлялись проходити тестування.

За словами організаторів, під час таких акцій вдається протестувати до 2-ох сотень людей. Деякі рівняни самі проявляли бажання здати тест та дізнатись більше про гепатит.

96 відсотків летальних випадків внаслідок захворювань печінки саме через гепатит. За словами завідуючої Рівненського лікувально-діагностичного центру, у світі хворих на цю недугу понад 300 мільйонів. Лікування гепатиту в Україні відбувається за бюджетні кошти. Зазвичай, його курс триває від 3-ох до 6-ти тижнів.

Захворіти на гепатит може дитина від матер під час народження. Передається хвороба й через незахищені статеві контакти, медичні маніпуляції, контакти з кров'ю та використання нестерильного ін'єкційного інструментарію.

Читайте також: У Костополі мешканці багатоповерхівки скаржаться на автомийку, яка розташовна поруч (ВІДЕО)