Постать Василя Червонія, як "яблуко розбрату" однієї політичної сили. Нардепка Соломія Бобровська, яка представляє фракцію "Голос", розкритикувала чотирьох депутатів Рівнеради від цієї ж політсили. Адже вони не проголосували за звернення до Президента України про надання Василю Червонію статусу "Героя України". Ця ситуація набула чималого резонансу у соцмережах. Так що це? Черговий розкол у "Голосі"? Далі розповість Павло Невесенко.

Сесія Рівненської міської ради 22 липня. Депутати голосують за питання № 227 про представлення до присвоєня звання "Герой України" Василя Червонія посмертно. 27 депутатів голосують "за" і питання проходить. Втім найцікавіше розпочалося наступного дня. Нардепка від Рівненщини, яка представляє партію "Голос", Соломія Бобровська у соцмережах жорстко розкритикувала 4 депутатів від своєї ж партії у Рівнераді, адже ті утримались від голосування.

Пост Соломії Бобровської викликав чимало суперечок серед користувачів соцмереж. Зокрема Едуард Палецький став на захист чотирьох депутатів Рівнеради.

Свою позицію, щодо присвоєння Василю Червонію Героя України, висловив депутат міськради Зураб Кантарія ще до самої сесії Рівнеради. Розповів, що хоча й Василь зробив багато хороших речей для України, залишається неоднозначною постаттю.

Ми зв'язалися із Соломією Бобровською. У телефонній розмові нардепка повідомила, що її позиція щодо цього питання не змінилася. Їй прикро, адже її переконання не підтримали люди, котрі представляють ідентичну політсилу, що й вона.

Також додала, що неголосування чотирьох депутатів Рівнеради вплине на її особисті та політичні стосунки з ними.

Керівник обласного осередку партії "Голос" Роман Денисюк розповів нам, що 4 депутатів від фракції вирішили утриматись від голосування по питанню Василя Червонія, адже невпенені, що останній заслуговує посмертно носити звання Героя України.

Що ж до того, чи уся ця ситуація вплине на політичні стосунки рівненського "Голосу" із нардепкою Соломією Бобровською, Роман Денисюк відповів наступне.

Нагадаємо, що у березні цього року у Верховній Раді трапився розкол фракції "Голос" - половина депутаів вимагали відставки керівництва партії. Тепер же на прикладі Василя Червонія подібні речі трапляються між нардепами та представниками партії "Голос" у Рівнераді. До слова, ще один представник "Голосу" у міськраді Микола Бляшин проголосував за присвоєння Василю Червонію статус "Героя України".

Читайте також: Сильні духом: як у Рівному пройшов благодійний забіг (ВІДЕО)