Майже 250 осіб з різних міст України приїхали на рівненський Гідропарк. Адже там проходив 35 забіг "Сильні духом". Як усе відбувалося дивіться у сюжеті Ольги Данілюк.

У гідропарку Рівного людно як ніколи. Крім професійних спортсменів, сюди прийшли також аматори, діти та люди старше 60 років.

Готується пробігти чоловік 10 кілометрів. Але окрім цієї дистанції можна для себе обрати півмарафон, 5 кілометрів та 2,5 кілометри. Цю дистанцію біжать діти до 13 років. Долатиме її і Артем, який прийшов на таке змагання вперше.

Вручають порядковий номер учасника забігу і Максиму. Хлопець долатиме на інвалідному візку 5 кілометрів. Каже, це уже його 2 участь у змаганнях.

До слова, сам забіг є безкоштовний. Проте організатори вирішили допомогти зібрати кошти на лікування Даші Лукашової, якій лікарі діагностували 4 стадію сколіозу.

Заради цієї дівчинки свої 5 кілометрів буде бігти і Наталія, яка на ранкову пробіжку прийшла разом із сином.

Після невеличкої розминки учасники стартують. Цікаво, що за усі 35 років змагань цьогоріч участь у заході взяли майже 250 учасників з різних міст України та навіть із-за кордону. Пощастило навіть із погодніми умовами. От тільки, на жаль, не з трасою забігу.

Тим часом за 19 хвилин та 10 секунд пробігає свої 5 кілометрів Даніїл Ошурко. Хлопець віддихується, втамовує спрагу. А опісля розповідає свої враження від пробіжки.

Ще один учасник цієї ж дистанції результатом виявився незадоволений. Хоч і на забіг витратив усі свої сили.

Додамо, що за 1,2 та 3 місця учасники забігу кожної вікової групи та з кожної дистанції отримали медалі. А на лікування 11-річної Даші у рамках цього заходу вдалося зібрати 7200 грн. 

Читайте також: У Рівному зовсім скоро можуть з`явитись 32 парковки з погодинною оплатою (ВІДЕО)