Хочеш припаркуватись - заплати. Рівненська міська рада затвердила перелік вулиць де незабаром можуть з'явитись паркомати. Цей процес є паралельним до створення у місті муніципальної варти, адже саме новостворений департамент буде штрафувати порушників. Тож де з'являться платні паркомісця та скільки буде вартувати година парковки - дивіться далі у сюжеті.

У Рівному зовсім скоро можуть з'явитись 32 парковки з погодинною оплатою. Дане рішення підтримали міські обранці, саме тому вже визначено перелік вулиць де збираються розмістити паркомати. Переважна більшість із них в центрі міста. В тому числі і на проспекті Миру, вздовж проїжджої частини. Про ціну поки що чиновники не говорять, однак найбільш ймовірно воне не буде значно перевищувати 10 гривень за годину. Більшість нами опитаних водіїв позитивно ставиться то такої ініціативи.

Облаштують платні паркомісця і вздовж вулиці Шевченка, що поблизу так званого "ярмарку". До слова, і на території ринку, де буде відбуватись рух за системою квазі-кільця також будуть передбачені місця для паркування.

Серед затверджених платних місць для парковки і вулиця Сагайдачного. На думку водіїв - плата стимулює людей або паркуватись на значно менший час, або робити це поза центром, та як наслідок їхати до нього громадським транспортом.

Подібні ініціативи вже реалізували у багатьох містах України. Що стосується Рівного, то у нас цей процес відбудеться паралельно з створенням муніципальної варти. Чиновники переконують - ці процеси взаємопов'язані. Адже саме представники новоствореного департаменту будуть штрафувати порушників - які більше 15 хвилин будуть припарковані без чеку, який би підтвердив оплату.

За словами начальника, 32 платних паркомісця вистачить для понад 945-ти автівок. Це дасть змогу розвантажити центр міста та надасть стимул користуватись громадським транспортом, що як наслідок зменшить кількість заторів.

Остаточне рішення ще не прийнято, однак на розроблення схем з організації дорожнього руху з врахуванням облаштованих парковок кошти уже передбачені у видатках. Їх розпорядником є новостворений департамент інфраструктури та благоустрою.

Читайте також: У Рівному вперше відбудеться унікальний фестиваль всеукраїнського масштабу