Покинуте сміття та заставлені товаром тротуари. Проблема стихійної торгівлі поблизу ринку "Північний" уже не один рік турбує мешканців прилеглих будинків. Що змушує людей торгувати прямо на дорозі та чому вони не йдуть на ринок, який знаходиться поруч, де є безліч вільних місць, дізнавався Дмитро Тригубець.

Стихійна торгівля під вікнами. І ні, це не про центр міста та ринок Сагайдачного. Така ж проблема існує і на околицях. Люди продають товари прямо на тротуарі поблизу ринку "Північний". Мешканці прилеглих будинків не приховують свого гніву.

Після приїзду нашої знімальної групи люди, які тут продають свою продукцію, почали масово покидати свої торгові місця. Однак не пан Володимир. Чоловік приїхав з села Жорнівка колишнього Корецького району. Продає власноруч вирощені овочі. Каже - на ринку поруч, усі хороші місця вже зайняті тими, хто купує продукти у постачальників.

Сюди регулярно приїздить поліція. Однак для чого і який це має ефект- не зрозуміло. На перший погляд, здається, що ті, хто тут торгує, більше бояться телекамер. А ті, хто не відмовився з нами спілкуватись, кажуть, - приїздять з малою кількістю товару, тому на ринок, де треба платити за місце, іти сенсу немає.

Продавці, які торгують на самому ринку обурення не приховують. Адже вони платять, як податки, так і за місце торгівлі. Кажуть, ті, хто торгує поза ринком, просто крадуть їхніх клієнтів.

На думку членів міськвиконкому проблему можна вирішити, облаштувавши спеціальну зону торгівлі на ринку для тих, хто приїхав з власною продукцією. Адже усі місця зайняті тими, хто купляє продукцію у постачальників.

Варто зазначити, існує ще одна серйозна небезпека. Продукція тих, хто стоїть на ринку, регулярно проходить лабораторну перевірку. Саме тому, купуючи продукцію на стихійних ринках, ви автоматично наражаєте себе не небезпеку, адже її ніхто не перевіряє. А рейди поліції дають результати лише на певний час. Адже пізніше, за словами чиновників, вони і далі повертаються на свої місця.

Читайте також: Винуватця досі не встановили: на Рівненщині у полі виявили рожеві калюжі (ВІДЕО)