На Рівненщині у полі виявили рожеві калюжі. Рідина невідомого походження має неприродний колір, неприємний запах та залишає сліди на землі. Відомо, що до цього причетні місцеві аграрії, які обробляють поля від шкідників. Втім, точного винуватця поки не встановили. На місце події виїхали фахівці та провели експрес-аналізи. Що це за хімікати, дізнавалась Яна Євтушок.

Поблизу Рівного у полі з'явилися калюжі з рідиною рожевого кольору. Це 22 липня помітив житель села Колоденка. Ділянка розташована в полі на шляху від Колоденки до М'ятина Рівненського району.

За словами голови Корнинської територіальної громади, було встановлено, що один з сільськогосподарських виробників під час обробки угідь залишив рідину невстановленого походження.

На місце події виїхали фахівці ДСНС та екологи. Вони провели забір проб ґрунту, повітря та самої речовини для здійснення експрес-аналізів.

Крім того, на ситуацію відреагували фахівці Держпродспоживслужби. Вони відібрали зразки сої, що росте неподалік невідомої речовини. Прагнуть порівняти залишок пестицидів зі складом розкиданих хімікатів.

Відомо, що землі в цьому районі орендує фірма "Акріс Агро Груп". Втім, на місце прибули представники ТОВ "Акріс Агро". Останні стверджують, це два різних суб'єкта господарювання. Тож, чи причетне їхнє підприємство до виявленої речовини - поки сказати не можуть.

Хто залишив невідомі хімікати посеред поля - досі невідомо. У поліції ситуацію не коментують. Наразі правоохоронці надають оцінку завданих збитків. Опісля перевірки - встановлюватимуть порушників. До слова, результати експрес-аналізів будуть відомі за два тижні. 

Читайте також: Боротьба зі шкідниками: фахівці дослідити рожеву рідину на полі поблизу Рівного