Рівненщину сьогодні сколихнула новина про вибух на Азоті. Не обійшлося без паніки. Люди почали поширювати фото та відео з помаранчевою хмарою. Закликали зачиняти вікна, надівати маски та сидіти вдома. Що насправді трапилося на підприємстві та чи є небезпека зараз - знає Анастасія Ковальчук.

Надзвичайна ситуація на РівнеАзоті. Соцмережі сколихнули десятки фото і відео, де видно помаранчеву хмару над хімічним підприємством. Людям радили зачиняти вікна і не виходити на вулицю. Адже на підприємстві стався викид нітрозних газів. Отже, як це трапилося. О 16:50 зупинився п'ятий агрегат в цеху слабоазотної кислоти. Причина - розгерметезація трубопроводу. Так гази і потрапили в атмосферу. Утворилася величезна хмара яскравого кольору.

Як зазначає Михайло Заблуда складність була в тому, що на час аварії була перезмінка. Повз цеху проходило чимало працівників. На місце виїжджала швидка допомога. Однак, ніхто не постраждав. Щодо хмари викидів, спочатку повідомляли, що вона прямує на Рівне. Згодом в гідрометцентрі з'ясували, що хмара линула в північно-східному напрямку.

Як зазначив Роман Сафонов, в обласному центрі та в Городку, де розташоване підприємство, всі показники якості повітря в межах норми. Тож можна бути спокійними. Одним з перших прибув на підприємство голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль.

Віталій Коваль оглянув підприємство. А ось журналістів всередину не пустили. Також на місці працювала слідчо-оперативна група і рятувальники.

Як повідомив міський голова Рівного, в обласному центрі розгорнули 25 ліжкомісць на випадок, якщо комусь потрібна буде допомога медиків. Коли в повітря потрапляють небезпечні речовини, перш за все, страждають вразливі групи населення: літні люди та ті, хто має захворювання дихання. В таких ситуаціях і справді варто зачиняти вікна та не виходити на вулицю. Проте, як запевнив Роман Сафонов, такої необхідності зараз немає.

Читайте також: Загрози немає: «Рівнеазот» продовжує роботу в штатному режимі