20 липня близько 17.00 поблизу Рівного на підприємстві ПАТ «Рівнеазот» внаслідок порушення технологічного процесу відбувся розрив трубопроводу в цеху з виробництва азотної кислоти та подальший разовий викид у атмосферу нітрозних газів.

На місце події оперативно направлено сили і засоби Головного управління ДСНС України у Рівненській області та відповідні спеціалізовані оперативні служби, скоординована їх робота щодо ліквідації можливих подальших наслідків викиду небезпечної хімічної речовини.

Після прибуття проведено моніторинг ситуації, аеромобільна розвідка та дослідження проб повітря в радіусі території підприємства ПрАТ «Рівнеазот».

За результатами аналізів наданих лабораторією підприємства, ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та Рівненським обласним центром з гідрометеорології на прилеглих територіях с. Городок, Караєвичі, Обарів, а також м. Рівне перевищень гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин у повітрі не зафіксовано.

Ситуація перебуває під посиленим цілодобовим контролем фахівців ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», Рівненського обласного центру з гідрометеорології та лабораторії ПрАТ «Рівнеазот».

Перевищення допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць не виявлено, гранично допустимі максимально разові концентрації у житловій забудові за дослідженими речовинами вказаними установами не перевищують норми.

Місцевими органами виконавчої влади, ГУ ДСНС України у Рівненській області та відповідними спеціалізованими службами вжито заходів щодо недопущення погіршення обстановки на території підприємства та подальшого моніторингу стану навколишнього природнього середовища.

Читайте також: Витік газу на "Рівнеазоті": як це було (ВІДЕО)