До Рівного завітали три десятки байкерів з Польщі. Спочатку вшанували полеглих співвітчизників на Дубенському кладовищі, а пізніше поставили свічки біля стели рівненським військовим, які віддали своє життя на Сході України. Спілкувався з мотолюбителями і наш Дмитро Тригубець.

В рамках туру "волинський рейд" до Рівного завітали байкери з Польщі, аби спільно з нашими мотолюбителями вшанувати пам'ять полеглих польських та українських воїнів. Анна - приїхала до України, аби відвідати наші культурні пам'ятки, які пов'язані з польською історією. Жінка каже, є дуже багато речей, які об'єднують наші народи.

Спочатку байкери із сусідньої Польщі відвідали Дубенське кладовище, де віддали шану своїм полеглим співвітчизникам. Мото-пробіг присвячений сто першій річниці від дня, коли наші воїни спільно з польськими військами почали давати відсіч більшовицькій навалі.

За словами голови культурно-просвітницького центру імені Томаша Оскара Сосновського - 28 байкерів з Польщі протягом 10-денного туру уже встигли відвідати кілька областей. Після туру Рівненщиною мотоколона поїде на Волинь.

Перед тим, як вирушити до Тайкур, польські мотолюбителі прийшли до стелли присвяченої бійцям з Рівного, які загинули під час антитерористичної операції. Де запалили свічки в знак пам'яті та скорботи.

Загалом традиція із вшанування спільної пам'яті та історії триває вже близько десятка років.

Читайте також: У Рівному вогнеборці інспектують освітні заклади: на що звертають увагу? (ВІДЕО)