Щорічно перед початком нового навчального року вогнеборці перевіряють школи, садочки і не тільки. Сьогодні із позаплановою перевіркою завітали до Палацу дітей та молоді. Цікавились, чи виконали там минулорічні приписи. Дмитро Тригубець зараз розповість детальніше.

Сезон перевірок розпочато. Саме влітку, перед початком навчального року, вогнеборці перевіряють, чи звернули свою увагу освітяни на минулорічні зауваження. Сьогодні вони з позаплановою перевіркою прийшли в Палац дітей та молоді.

Минулоріч під час проведення перевірки співробітники ДСНС вказали на те, що грати на вікнах повинні відчинятись. Тому співробітниками закладу даний припис було виконано. Також перевірили і сцену: наявність вогнегасників, пожежних кранів та рукавів.

До останньої і виникли запитання, адже Палац дітей та молоді не оснащений системою автоматичної сигналізації, яка повинна бути по усьому периметру закладу дошкільної освіти. Проблема - в її вартості, яка, за словами завгоспа, може перевищувати суму у понад триста тисяч гривень.

При наявності фінансування - і ці приписи обіцяють усунути. Адже йде мова про безпеку кількох тисяч учнів дошкільного закладу. Всього тут є понад три десятки пожежних кранів та рукавів та кілька аварійних виходів, які оснащені відповідними сигналами. Співробітники державної служби з надзвичайних ситуацій до початку навчального року планують перевірити понад три десятки освітніх закладів. А усі зауваження вогнеборці передадуть до управління освіти, яке і буде вирішувати що потрібно виконати першочергово.

Читайте також: Ще кілька рівненських шкіл введуть електронні щоденники та журнали