У Рівному продовжується епопея щодо відсторонення від роботи головного лікаря діагностичного центру - Романа Шустика. Нагадаємо, вчора голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук підписав відповідне розпорядження і доручив провести службове розслідування по діяльності керівника закладу. Причина, буцімто затримка у майже 2 мільйони гривень зарплати працівникам медустанови. Сьогодні під стіни діагностичного центру прийшло кілька десятків рівнян, аби підтримати Романа Шустика. Були там і наші журналісти.

 

Так рівнянка Вікторія Амброжейчик коментує відсторонення Романа Шустика від роботи. Прийшла сьогодні підтримати головного лікаря діагностичного центру. Розповідає, знайома з ним дуже добре, адже з Романом відвідує один і той самий храм. Згадує останню розмову з ним, коли головний лікар розповідав, що на нього чинять тиск. Вікторія вважає, що тут не обійшлося без політики, адже Романа Шустика вже 4 роки тому намагалися звільнити з посади.

Сам же Роман Шустик коментувати конкретну причину такого вчинку голови обласної ради не хоче. Лише зауважує, що офіційно заборгованості по заробітній платі немає. А у листі, який він написав Сергію Кондрачуку ще 30 червня, він лише прогнозував, що борг може бути на кінець липня. Сподівався, що разом зможуть вирішити ймовірну проблему.

А це журналістка Ольга Ферар. Вчора у соцмережах саме вона збирала людей на підтримку Романа Шустика. Вважає ситуацію з відстороненням головного лікаря політичним тиском на останнього, адже Роман Шустик є депутатом обласної ради від партії, яка є конкурентом політсили Сергія Кондрачука.

Офіційно Романа Шустика відсторонять від роботи 12 липня. А відповідна комісія продовжить проводити службове розслідування. Потому рекомендуватиме голові обласної ради звільняти Романа Шустика чи ні. Втім, остаточне рішення у цій справі залишається за Сергієм Кондрачуком.

Читайте також: Відсторонення Романа Шустика: необхідність чи політичні шахи по-рівненськи? (ВІДЕО)