Від роботи відсторонити та провести службове розслідування. Відповідне рішення підписав голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук щодо дій головного лікаря діагностичного центру Рівного Романа Шустика. Сьогодні навіть в екстреному порядку зібрали комісію, яка проводитиме розслідування. Так що це: вимушений крок чи, можливо, політичні ігри високопосадовців? Про усі підводні камені цієї ситуації розповість Павло Невесенко.

 

Відповідне розпорядження підписав голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук. Розповідає такий крок був вимушеним, адже лист про наявність заборгованості у майже 2 мільйони гривень зарплати працівникам написав сам Роман Шустик.

Натомість Роман Шустик розповів, що на цей час заборгованості по зарплаті немає. У листі він лише прогнозував її на кінець липня.

Ми запитали у Сергія Кондрачука, чи можливе повернення на посаду Романа Шустика після проведення службового розслідування. Звичайно, якщо його вини по заборгованості заробітньої плати не буде доведено.

А тепер поглянемо на ситуацію під іншим кутом. Роман Шустик є депутатом обласної ради від фракції "Слуга народу". Сергій Кондрачук представник партії "ЄС". Ці політсили є прямими політичними конкурентами. Представники "ЗЕ-команди" неодноразово пробували переформатувати більшість і змінити керівництво обласної ради. Навіть висловлювали недовіру Сергію Кондрачуку. Можливо останній у такий спосіб намагається натиснути на своїх політконкурентів.

Ми запитали у Романа Шустика, чи не вважає він своє відсторонення суто політичними іграми.

Ще більше закралися сумніви, що ця історія немає політичного підгрунтя, коли сьогодні в екстреному порядку зібрали комісію, яка проводить службове розслідування.

Сьогоднішнє засідання комісії було ознайомчим.

Впевнений, що тут не обійшлося без політики і заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. Розповідає, переконався у цьому, коли послухав вступну частину від голови комісії.

У цій історії більше запитань, ніж відповідей. Чому комісія, що проводить службове розслідування збиралася саме сьогодні, адже листа Роман Шустик про заборгованість заробітньої плати надіслав ще тиждень тому. Вочевидь він очікував підтримки, натомість отримав відсторонення. Але чому голова обласної ради чекав цілий тиждень, аби прийняти таке рішеня, питання теж цікаве. І чи, дійсно, у цій ситуації немає політичного підгрунтя.

Читайте також: У Рівному вогнеборці інспектують освітні заклади: на що звертають увагу? (ВІДЕО)