Понад 5 тисяч глиняних кульок жбурнули в озеро, у рівненському парку Ювілейний. Таким чином хочуть врятувати водойму. Кілька днів, екоактивісти разом з усіма бажаючими, ліпили рятівні кулі. Сьогодні їх відправили на дно озера. Подібне дійство у Рівному відбувається вперше. Для чого це, розповість Катерина Савченко.

Дітворі забава, екології порятунок. У водойму в парку "ювілейний" і дорослі, і малі жбурляють глиняні кульки. Їх тут близько 5 тисяч. Своєрідну толоку під назвою "Вода Жива"організували громадські активісти.

Ліпили цілющі для водойми кульки теж гуртом. Було це більше тижня тому. Організатори розрахували необхідну на площу озера кількість. А усі бажаючі рівняни, та й жителі інших областей долучились до процесу.

Впродовж 10 днів кульки відпочивали, обросли міцелієм, а це значить мікроорганізми готові. Вже за тиждень, кажуть експерти стане помітним процес їх роботи. Однак, усе залежить від рівня забруднення водойми.

На це сподівається і юний учасник толоки Святослав. Захоплений процесом та чекає на гарний результат.

Дбати про водойми, річки та озера варто було ще вчора, каже представник громадської організації зі столиці. Там теж чимало об'єктів, які потрубують людської допомоги. Та основне - знайти причину забрудненя і ліквідувати її.

Та додає, така домога природі не потребує чималих зусиль.

Спостерігатимуть за ним і місцеві екологи. Вони взяли проби води до початку толоки, перевірять її під час процесу очистки та по завершенню.

Читайте також: У Рівному очищали водойму незвичним способом