Замість торгівлі - парковки і проїзд. Менше ніж за пів року ярмарок на вулиці Шевченка у Рівному може зникнути. Таке рішення прийняла міська влада. Що зміниться для рівнян та куди подітися людям, які торгували там роками - дивіться в сюжеті Анастасії Ковальчук.

Вулиця Шевченка у Рівному. Тут роками продають овочі, фрукти, одяг і не тільки .Щоправда, юридично це не ринок, а проїзна частина. Підприємці розміщують торгові точки на правах ярмарку. Цього року міська влада вирішила звільнити місце і відкрити тут проїзд і паркомісця. Продавцям така ідея не до вподоби. Адже їм доведеться піти.

Проїзд через вулицю Шевченка зроблять приблизно за 4-6 місяців, каже депутат Рівнеради Дмитро Котляров. За цей час спливає і термін дії ярмарку.

Дмитро Котляров пояснює, це дозволить водіям рухатися в одному напрямку. Шукати паркомісце можна буде по колу із правим поворотом, не створюючи заторів. Депутат Рівнеради додає, проблему підприємців розуміє, але торгівля має бути впорядкованою. До слова, за організацію ярмарку на Шевченка відповідальне підприємство "Ринок". Ми хотіли почути позицію його керівника. На місці зустріли лише заступника.

У цьому ж приміщенні, на другому поверсі критого ринку, є вільні місця для торгівлі. Кілька прилавків пустують і на вулиці. Підприємців жоден варіант не влаштовує.

А ще є місце за кілька метрів, в "Моріоні". Директор підприємства вважає, проїзд і парковка на Шевченка неабияк потрібний. Зазначає, торгові місця є на будь-який смак: і в приміщенні, і на вулиці. Продавцям це відомо.

Роман Богуцький зазначає, лише на вулиці є близько пів сотні торгових місць. Де, до слова, підприємці працювали під час карантину, коли ярмарок заборонили. Тож, імовірно, покидати вулицю Шевченка продавці не хочуть через великий потік клієнтів.

Читайте також: У Рівному мешканці будинку на вулиці Степана Бандери скаржаться на зірваний дах