Рівне повторило рекорд спеки 57-річної давнини. Вчора температура повітря сягнула більше 31 градуса за Цельсієм. А синоптики прогнозують в найближчі дні підвищення температури. Як рівняни переживають спекотну погоду, а кому вона взагалі байдужа, та про поради медиків - далі розповість Павло Невесенко.

 

Вчора, 22 червня, у Рівному стовпчик термометра піднявся до +31,2 градусів. Відбулося повторення температурного рекорду цього дня, який було встановлено у 1964 році. Синоптики попереджають найближчими днями буде ще більша температура повітря.

Також через спеку та необережне поводження з вогнем за останні дні в області згорів майже гектар сухої трави. В регіоні оголосили надзвичайну пожежна небезпеку 5 класу.

При високій температурі є й високий ризик отримати тепловий удар. Найважче спеку переносять діти та люди пенсійного віку, розповідають медики. Рекомендують з 10 до 18 дня поменше перебувати на сонці, користуватися капелюхами та вживати звичайну питну воду. Найбільша категорія ризику у спеку люди з серцевою та легеневою недостатністю.

Не завада висока температура і рівнянці Наталії, яка сьогодні вперше відпочиває на Басовому Куті. Інші відпочиваючі теж спокійно переносять рекордну температуру.

Свій секрет від спеки розповідає рівнянка Людмила. Вона торгує квасом.

75-річному Леоніду теж байдуже на спеку, адже він сьогодні одягнув панаму. Плюс до всього його пристрасть - це музика, якою займається з дитинства.

Спекотна погода протримається у Рівному ще три дні. Відтак і метеорологи, і медики радять рівнянам поводитися обачно. В пікові години, а це з 10 до 18, менше перебувати на сонці, обов'язково носити головні убори та дотримуватись водного режиму.

Читайте також: Художники розмалювали стіни у Рівненській обласній дитячій лікарні (ВІДЕО)