А саме у відділенні онкогематології. Веселі малюнки створювали дві художниці, допомагали волонтери. Кошти на матеріали дали благодійники. Усі прикладені зусилля заради доброї мети - полегшити перебування важкохворих діток, у стінах лікарні.

Впродовж місяця художниця Олександра Хомич разом із сестрою та рештою волонтерів, озброївшись пензликами та фарбами творили у Рівненській обласні дитячій лікарні. Зробити веселішими палати та коридор взялися у відділенні онкогематології, котре нещодавно переїхало у інше приміщення. Усі 16 малюнків зображені в одному стилі, кольорова гамма не надто яскрава. І жодних героїв мультфільмів.

Деякі маленькі пацієнти так захопилися процесом, що й самі намагалися брати в ньому участь. Шестирічна Даринка, у якої важкий діагноз - гострий лейкоз, через рецидив знову опинилася у лікарняних стінах. ЇЇ мама каже, такі малюнки трохи відволікають дітвору.

У відділенні онкогематології діти проводять чимало часу, лікування подекуди затягується на місяці. Тому Рівне не відстає від світової практики, медзаклади, де довготривало перебувають діти намагаються усілякими способами робити веселішими.

Ідея розмалювати стіни у медзакладі належить благодійному фонду "Скарбниця надії". Шукати волонтерів довго не довелося, одні малювали та розфарбовували ескізи, інші оплатили усі матеріали. Вірять, це трохи підніматиме настрій маленьким пацієнтам.

Подібні ініціативи, кажуть благодійники продовжуватимуть реалізовувати і надалі.

Читайте також: Центральною вулицею Рівного пройдуться випускники