На Поліссі люди самостійно навели лад у своєму селі. Зібрали кошти, почистили ставок, зробили місце для сміття та навели лад у сільському клубі. У селі Морочне, колишнього Зарічненського району, побував і Юрій Чорнобривець.

У селі Морочне Вараського району люди саморганізувалися та навели лад у свої громаді, не чекаючи допомоги тамтешньої влади. В першу чергу почистили місцевий ставок, який роками був захаращений. Місцевий священник каже, усім селом зібрали гроші і взялися до роботи.

Отець Павло додає, що люди допомагали, хто чим міг. Хто фінансами, хтось працював своєю технікою, а хтось просто допомагав власними руками, але ніхто з місцевих не стояв осторонь. Жителі села Морочне задоволені таким результатом.

Ще один важливий об'єкт стихійне сміттєзвалище, яке розташовне поблизу кладовища. Староста села каже, сміття було стільки, що його вітром заносило на могили.

Також спільними зусиллями односільчани привели до ладу свій клуб. Староста розповідає, що клуб став на реконструкцію ще декілька років тому, але результату не було доти, поки люди не взяли ситуацію в свої руки.

На момент зйомки у клубі завершувався косметничний ремонт. Небайдужі, фарбували стіни та прибирали в середині. Місцеві кажуть, все завдяки згуртованості людей.

Отож, завдяки не байдужому населенню громади, село почало процвітати. Жителі села Морочне чекають на підтримку нової влади, але переважно розраховують на себе. Не даремно у народі кажуть - "Гуртом і батька легше бити". 

Читайте також: На півночі Рівненщини запрацювала сучасна ПЛР-лабораторія (ВІДЕО)