Облаштували її у Вараській лікарні. Окрім коронавірусу, тут будуть діагностувати інші інфекційні хвороби. Детальніше - у сюжеті.

 

Замість сотні кілометрів та годин зайвої роботи - робитимуть все на місці. У Вараській багатопрофільній лікарні відкрили сучасну ПЛР-лабораторію. Раніше лабораторні зразки доводилося везти до обласного центру двічі на тиждень. Це мало певні незручності, адже процес займав час.

Тепер - жителі Вараської громади, до якої увійшло окрім міста ще 17 сіл, зможуть отримати необхідні послуги на місці. Аби посилити здатність роботи, ПЛР-лабораторія отримала автоматичну станцію для екстракції нуклеїнової кислоти від департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА.

Відкриття лабораторії такого рівня пов'язують не лише з прогресом медичної системи, а й якісним прикладом децентралізації в громаді, коли послуги стають ближчими до людини.

Лабораторний комплекс, вартістю майже 2 мійльони гривень, придбали за кошти Рівненської АЕС. Вараська міська громада спрямувала понад 5 мільйонів гривень на ремонт, облаштування приміщення та допоміжне обладнання.

Площа ПЛР-лабораторії становить 113 квадратів. Тут працюватимуть 3 фахівці, які пройшли спеціалізовану підготовку. Вони зможуть проводити до 70 досліджень за зміну.

Читайте також: На Рівненщині триває процес вакцинації від ковіду: педагогів вишів щеплюють на роботі (ВІДЕО)