Щепилися на роботі. У Рівному, в одному із вищих навчальних закладів від ковіду вакцинували освітян. Аудиторія на декілька годин перетворилась на справжній пункт щеплень. Там працювала виїзна бригада медиків, бажаючих зібралося декілька десятків педагогів. Яку вакцину кололи та що необхідно для того, аби медики приїхали до Вас на роботу та провели щеплення - знають наші журналісти.

В коридорі черга. Тут за дверима, в одній з аудиторій вже розташувалися медики виїзної бригади. Працівники Рівненського гуманітарного університету завчасно записалися на вакцинацію. Серед них і викладачка педагогічного факультету Тетяна Ціпан.

Усі бажаючі вакцинуватися підписують інформовану згоду, медики розповідають про ймовірні побічні реакції, розпитують освітян про хронічні захворювання, міряють температуру та перевіряють на наявність ознак грві. Якщо все у межах норми - людину щеплюють.

Робота виїзних бригад відрізняється тим, що необхідно дуже чітко планувати свою роботу, кажуть медики.

Сьогодні у бригади в планах використати 60 доз. Планують щеплювати і працівників музею та бібліотек. Вакцини зберігаються у спеціальних переносних холодильниках, які захищають її від впливу високої температури повітря. За спостереженнями медпрацівників, імунізуватися вакциною Пфайзер охочих вистачає. Тож черга поступово зменшується.

І додає, почувається добре, все пройшло швидко.

На місці медики бригади вносять дані про щеплення в електронну систему,аби людина, якщо захоче отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію змогла це зробити. Його видаватиме сімейний лікар, щоправда лише після отримання двох доз. Розгорнути тимчасовий пункт щеплення можна, якщо в колективі налічується понад 50 бажаючих. Для цього потрібно звернутися на гарячу лінію МОЗ та залишити заявку.

Читайте також: На Рівненщині до приватизації готують 24 об’єкти нерухомості