СБУ затримала старателів, які мили бурштин на території Нобельського національного природнього парку. Чотирьох зловмисніків взяли на гарячому безпосередньо під час незаконного видобутку "сонячного" каменю. Виявляється, у природньому заповіднику, який розташований у колишньому Зарічненському районі, люди не тільки відпочивають, а й займаються нелегальним промислом. Напередодні там побував і наш Юрій Чорнобривець, який покаже унікальні кадри з національного парку.

 

Загальна площа Нобельського парку становить майже 26 тисяч гектарів. В цьому місці збереглася первинна природа, є рідкісні види флори й фауни, які в Україні та взагалі в Європі трапляються лише на цих територіях. А все для того, аби збергети природні надбання для майбутніх поколінь.

До створення національного парку часто траплялися ситуації, коли люди нехтували природою і займалися браконьєрством. Та з часом до людей дійшло, що звірі, які тут мешкають, важливіші за людські забаганки.

До створення національного парку тут можна було плавати на човнах внутрішнього згорання, однак згодом дозволили використовувати лише електричні двигуни. Щоб не забруднювати водойми. На території парку є багато баз відпочинку, куди постійно приїздять охочі гарно провести час серед дикої природи.

Те, що навколо краса підтверджують і маленькі відпочивальники.

Парк відносно молодий, оскільки офіційно його створили лише у 2019 році. Та вже за 2 роки місцеві жителі та приїжджі відпочивальники розуміють всю вагомість національного заповідника. Втім, як виявляється далеко не всі дбають про землю, яка дістанеться наши нащадкам.

Тож можна зробити висновок, що поки одні борються за природу, інші її знищують.

Читайте також: "Бог вберіг мені сина!": житель Березного, якого вбило колесо лісовоза, мав йти вулицею з 13-річним племінником (ВІДЕО)