Без телебачення та мобільного зв'язку. Жителі колишнього Демидівського району опинились в інформаційній блокаді. Т2 практично не тягне, а українські канали на супутнику вже більше року закодовані. Постійні проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом. Через це люди вважають себе відірваними від світу. У чому проблема, розповість Анна Яцук.

Жоден канал не показує. Відповідь одна - немає сигналу.

Південь Рівненщини, колишній Демидівський район. Українське телебачення у дефіциті. Т2 практично не тягне. Більшість будинків оснащені супутниковими антенами. Але українські канали на "тарілці" закодовані ще з минулого року. Платити за них мають змогу не всі. Тому переглядають ті, що лишились.

У аналогічній ситуації опинились не лише жителі Демидівщини, а ще частково Млинівщини, Дубенщини та Радивилівщини. А все через недобудовану телевежу у селі Копань.

Будувати телевежу почали ще у 2014 році. Її висота мала становити 110 метрів. Тоді б вона змогла забезпечити стабільним телесигналом прилеглі населені пункти. Але вже незабаром всі роботи по її зведенню припинились.

Город Анатолія знаходиться біля недобудованої телевежі. Вже не пам'ятає, коли тут востаннє бачив робітників. Чоловік живе на Радивилівщині. У нього теж Т2 майже не ловить сигнал.

На поганий мобільний зв'язок та інтернет нарікає кожен другий житель Демидівщини. Розповідають, опинились в інформаційній блокаді. Найважче без мобільного зв'язку та інтернету, місцевим поліцейським. Змушені вчасно реагувати на виклики, але не завжди вдається.

Будувати телевежу почали за кошти Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. Для добудови потрібно від 5 до 8 мільйонів гривень. Віктор Талімончик у телефонній розмові повідомив, що коштів таких у Концерну немає. Потрібно залучатись підтримкою області та громад.

В облдержадміністрації розраховують на державні кошти. Чекають урядову програму з фінансуванням у 490 мільйонів гривень, яка передбачає покращення цифрового телебачення в Україні.

Чекати доведеться усім. Особливо мешканцям південних районів Рівненщини. Швидше не чекати, а терпіти незручності. Поки вирішення проблеми гуляє на папері та у чиновницьких кабінетах, люди і далі будуть ізольованими. Без мобільного інтернету, зв'язку та українських телеканалів.

Читайте також: На Рівненщині готуються відзначити 370-річчя битви під Берестечком (ВІДЕО)