Вона розташована на Театральній площі. Виготовлена у вигляді дерев'яних конструкцій. Вони слугуватимуть як лавки для відпочинку. Наразі роботи по облаштуванню ще тривають. Там планують висадити дерева, а саме катальпи. Втім, частина рівнян такою ідеєю незадоволена. Більше того, вважають її несмаком у центрі міста. Чия це ініціатива - дізнавалась наша Яна Євтушок.

Театральна площа. Ще у сиву давнину тут була лише зупинка громадського транспорту. Згодом, це місце реконструювали. У 2010 в рівненського архітектора виникла ідея перенести частинку Франції у Рівне . Відтак, на площі збудували щось схоже на скляні конструкції Лувру. Втім, реалізувати задумане повністю - не вдалося.

Потім, приміщення, яке збудували під театральну касу "урізали". Та зробили з нього крамницю... Тепер частина рівнян обурена вже іншим. Днями на площі почали облаштовувати нову відпочинкову зону. Подібні дерев'яні конструкції викликали шквал негативу у соцмережах.

Проте є й ті, кому така ініціатива до вподоби.

Нова відпочинкова зона вже має свою назву - "Острів серед бетону". Відтак, її облаштування відбувається у межах грантового проекту «Місто шумить інакше». Організатори кажуть, основна мета - привернути увагу до екології через культуру. Зокрема, до питань озеленення міста та збереження вікових насаджень.

Ці дерев'яні лавки виготовлені із сосни. Всередині конструкцій висадять дерева, а саме катальпи. Організатори обрали саме це місцезнаходження ще задовго. Кажуть, за їхніми дослідженнями тут бракує озеленення.

Даний проект реалізовується лише в Рівному за підтримки українського культурного фонду. Відтак, усе облаштування обійдеться у 220 тисяч грн. До слова, офіційне відкриття відпочинкової зони відбудеться 17 червня. Тоді, рівняни зможуть повністю оцінити, наскільки вдало компонують "французькі піраміди" із дерев'яними лавками.

Читайте також: День донора: як здають і зберігають кров у Рівному