У Рівному на одній із баз відпочинку нечистоти зливають прямо у річку Устя. Це побачив відвідувач закладу і зняв на телефон. Відео облетіло мережу. Про даний факт вже знають у поліції. І тепер найцікавіше - що може загрожувати власнику закладу за такі дії? Ви будете здивовані. Юрій Чорнобривець розповість.

Ось такі кадри, напередодні, зафільмував та виклав у мережу інтернет один небайдужий рівнянин. На відео чоловік пояснює, що він знаходиться на одній із баз відпочинку у Рівному. Далі розповідає, коли помітив, як вода з каналізації будиночка тече прямо в річку Устю, просто не зміг цього не зняти на камеру.

Ми вирішили з'ясувати чи дійсно на вказаній базі відпочинку відбувається таке свавілля. Але далі події розвивалися за передбачуваним сценарієм. На територію нас не пустили.

Також ми телефонували за вказаним номером, який є у вільному доступі в інтернеті, але безрезультатно. Ніхто не підняв слухавку.

Нікому не секрет, що такі викиди є шкідливими, як для навколишнього середовища так і для самої людини. Що нам і підтвердили у Держпродспоживслужбі.

На вулиці літо, а це означає, що люди які плаватимуть у річці в, яку потрапили такі нечистоти, ризикують підхопити різного виду інфекції додає Сергій Грабовський. У поліції ж розповіли, що в такому разі загрожує власнику будиночка, який прямо порушує закон.

Щоб притягнути до відповідальності особу, а в даному випадку власника бази відпочинку, екологічній інспекції потрібно перевірити законність усіх дозвільних документів.

Цікавий факт, що для початку перевірки вказаного об'єкта, до екологічної інспекції в обов'язковому порядку має звернутися фізична особа або місцеві органи самоврядування, додає Сергій Ярощук. До того часу вони не мають права проводити будь-яку перевірку. Якщо вину все ж таки доведуть, порушнику загрожує штраф у вигляді від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А це - до абсурду смішна сума 136 гривень.

Читайте також: Скільки коштує ремонт авто після підтоплень у Рівному?