Вулиці Рівного після дощів опиняються у воді. Найгірша ситуація на вулицях Чорновола, Білій, Княгині Ольги. Рівень води настільки великий, що подекуди автомобілі не можуть проїхати. Що вже казати про припарковані. Дмитро Тригубець з'ясовував чим загрожує вода автівкам і у скільки обійдеться ремонт.

Днями у Рівному короткочасна злива влаштувала справжній потом у місті. Частина вулиць, та зокрема центр міста опинився під водою. За менш ніж пів години через таку кількість опадів затопило тортуари, будинки та дороги. Однак проблема не тільки у природньому катаклізмі, а й у мережі каналізаційної інфраструктури. Місто розбудовується, заасфальтовані площі збільшуються. А з понад 3-ьох сотень кілометрів міських доріг, зливною мережею оснащено лише 36. Оснащені вони ще за радянських часів.

Ті труби, які були закладені понад п'ять десятків років тому, не справляються з такою кількістю води, навіть при умові їх своєчасного очищення. Як неодноразово заявляли міські чиновники - проблема не в технічній частині - а у фінансовій. Тому у такій ситуації і сусідні міста: Луцьк та Житомир, бюджет яких суттєво не відрізняється від Рівного. В останньому місцеві плавали на надувному матрасі, а дехто - на водяному скутері

В наслідок таких погодніх умов -напевно найбільше дістається власникам автомобілів. Це може загрожувати безліччю проблем від пошкодження електроніки та навіть до гідроудару, через який доведеться замінювати двигун. Усе залежить від того чи потрапила вода до салону.

Чоловік каже - найбільша проблема яка може виникнути - це коли автомобіль знаходиться у русі, адже в такому випадку вода може потрапити у двигун, і в подальшому зазнати гідроудару.

Як пояснює начальник управління ЖГК - проблемних ділянок у місті вистачає. Для того аби покращити зливову мережу, потрібен час та значні кошти. Більше того проблема є і з діаметром труб через які відводиться вода.

Додає, що поступово процес оновлення мережі відбувається. Розробка водовідведення з вулиць Вербової-Овдієнка обійдеться у понад 110 мільйонів гривень. А для того аби повністю оновити зливну мережу потрібно не один десяток років - враховуючи скільки це буде вартувати.

Читайте також: У Рівному чоловік побив сестру і вчинив самогубство