27-річного Андрія Пасічника призначили сьогодні на посаду директора Департаменту Муніципальної варти. Створити цей орган у Рівному намагаються вже щонайменше 13 років.

 Рішення про створення департаменту прийняли депутати на сесії Рівнеради 29 квітня 2021 року. Вже відомо, що у ньому працюватиме 24 людини.

Андрій Пасічник має досвід роботи у Національній поліції України та в органах внутрішніх справ. Вищу освіту здобув у Львівському національному університеті ім. І.Франка. 

За задумом, представники Муніципальної варти слідкуватимуть за дотриманням правил благоустрою у місті: а це і контроль за підпалом трави, викиданням сміття у неналежних місцях, вирубкою зелених насаджень, незаконно встановленими вивісками, хаотичною торгівлею та продажем алкоголю неповнолітнім. А ще, вони боротимуться із неналежним паркуванням автомобілів, за допомогою камер відоеспостереження у рамках проетку "Безпечне місто" допомагатимуть поліцейським швидко реагувати на події чи злочини, та тісно співпрацювати з останніми та працівниками ДСНС.

Читайте також: У Рівному знову згадали про Муніципальну варту: коли такий департамент запрацює