Замість дитячого садочка, багатоповерхівка для прокурорів. У Рівному депутати будуть голосувати за проєкт рішення щодо передачі більше одного гектара землі у власність прокуратури. Мова йде про ділянку біля 19 школи в районі вулиць Корольова, Соборна та Макарова. Чому так вийшло? А, можливо, це чергова махінація із землею у Рівному? З'ясовував Павло Невесенко.

Мешканці мікрорайону Ювілейний дізнавшись, що у їхньому житловому масиві замість дитячого садка може з'явитися чергова багатоповерхівка, були м'яко кажучи незадоволені.

У житловому масиві поблизу цієї єдиної вільної земельної ділянки проживає від 4 до 5 тисяч людей, поблизу знаходиться школа. Тут катастрофічно не вистачає дитячого садочка. Відтак депутати попереднього скликання ініціювали розробити детальний план території і тут побудувати дошкільний навчальний заклад. На розробку плану виділили 600 тисяч гривень. Мали б його завершити у жовтні 2020 року.

У прокуратурі відмовилися коментувати ситуацію з земельною ділянкою на Ювілейному. Втім, раніше для сайту "Рівне.Онлайн" речниця відомства розповідала, що звернулись з відповідним клопотанням до Рівненської міської ради, оскільки наразі на обліку для отримання житла перебуває 59 працівників прокуратури. Вони не отримували житло з 2012 року.

Детальніше - у сюжеті.

Читайте також: Подробиці мітингу військових пенсіонерів під стінами Рівненської ОДА (ВІДЕО)