Краще на рідній землі, аніж за кордоном: селяни знають, заробляти хороші гроші можна й поблизу домівки. Так, на Рівненщині жителі села Ярославичі працюють на місцевій сільськогосподарській фірмі, їздять на тракторі та оброблюють поля. Здебільшого підприємство вирощує зернові культури: пшеницю, кукурудзу, буряки. А поля оброблює не лише на Рівненщині, має свої гектари землі і на Тернопільщині і на - Волині.

Сіє усе – від пшениці до буряків: Петро Бухінський працює механізатором на підприємстві «Агро-експрес-сервіс» вже більше 20-ти років. Розповідає – щоденно оброблює 60, а то й більше, гектарів поля.

Чоловік каже – багато його односельчан, особливо молодих хлопців, неодноразово шукали хорошого заробітку за кордоном. Нерідко, їздили і до сусідньої Польщі. Та побувавши там – дуже швидко повертаються назад та йдуть працювати до місцевого сільськогосподарського підприємства «Агро-експрес-сервіс». Мовляв, зарплата ще більше аніж за кордоном. Воно й не дивно бо ж кажуть, заробляють тут найменше це 20-ть тисяч гривень у місяць, а подекуди зарплатня може досягти й до 50-ти тисяч гривень. А разом із цим найголовніше – це робота поряд із домівкою. Так пішов працювати сюди трактористом ще у 19-ть років і Олег Шевчук.

Усього на дільниці тут працює 56 людей й усі- місцеві. І це йдеться лише про дільницю №1 , а усього їх по всій Україні є вісім. Зокрема підприємство працює у трьох областях – Рівненській, Волинській та Тернопільській. Та усе розпочиналось у селі Ярославичі – на Рівненщині – розповідає керуючий першою дільницею Юрій Мартинюк. За роки з маленької фірми їм вдалось вирости до величезного агрохолдингу. Нині в обробітку підприємства перебуває понад 30 тисяч гектарів земель – усі землі поділені між дільницями.

Нині – усі поля підприємства засіяні. Те ж саме і на дільниці №2, що розташована у селі Новоукраїнка.

Приватне підприємство «Агро-експрес-сервіс» існує вже з 1999-го року. Здебільшого, землі на яких працює підприємство це людські паї. Їх вони у селян беруть в оренду, сплачуючи за це по 6-тисяч гривень за гектар. Окрім цього – платять і податок у громаду.

Ба більше – громада незабаром планує започаткувати комунальне підприємство, яке надаватиме послуги місцевим жителям. Йдеться про ритуальні послуги та й вивіз сміття. Автомобілі та спецтехніку для реалізації цієї ідеї їм надає «Агро-експрес-сервіс». Адже лише за умов співпраці та розуміння громада процвітатиме.

Читайте також: Як агрофірма підтримує талановитих дітей на Рівненщині