Підтримка талановитих дітей з сільських шкіл не лише Волині, а й Рівненщини є в пріоритеті Групи компаній «Вілія». Щороку відмінникам, за успіхи в навчанні вручають стипендії. Цього року грошові премії отримало майже 600 школярів з різних сільських шкіл.

Софія одна з них. Дівчині шістнадцять. Навчається у Прилуцькому ліцеї №9 на відмінно. Софія вже визначилася з вибором майбутньої професії. Розповідає хоче стати аграрієм.

Учениці подобається досліджувати грунти та дізнаватися, як правильно вирощувати рослини, аби отримувати хороший врожай.

Директор навчального закладу Оксана Сущук переконана премія від аграрного підприємства «Волинь-зерно- продукт»-заохочує учнів, а випускникам допомагає визначитись з вибором майбутньої професії.

Фахівці групи компаній «Вілія» залучають учнів до роботи в аграрному секторі області. Розповідають, як правильно обробляти землю та вирощувати агро- культури.

Група компаній «Вілія» започаткували таку традицію, бо ж хочуть заохотити учнів сільських шкіл до навчання. Адже, саме молоді у селах потрібна підтримка у виборі майбутньої професії. Більшість випускників після закінчення школи вивчають саме аграрний напрямок, а потім йдуть працювати на одне з потужних аграрних підприємств.

Група компаній «Вілія» допомагає та підтримує дітей та молоді у селах Волині та Рівненщини аби вони мали все необхідне. Зокрема, ще до карантину організовували екскурсії для випускників сільських шкіл в Український аграрний ліцей, що знаходиться в місті Умань Черкаської області. Планують цю традицію відновити. Окрім цього за ініціативою місцевих громад група компаній «Вілія » забезпечують сільські школи усім необхідним обладнанням та допомагають зробити ремонти. Бо ж учні у селах найбільше потребують забезпечення.

Читайте також: На Зарічненщині швидка допомога годинами їде до пацієнтів, а все через дорогу