Уже від завтра 1 червня, вартість проїзду у міському транспорті буде підвищено на дві гривні. В першу чергу це пов'язують з низькою заробітною платою, через що з'являється відтік кадрів серед водіїв маршрутних таксі. Ціна на проїзд у міських тролейбусах також зросте - відтепер вона буде становити 6 гривень. До того ж, вже з червня почне діяти оновлений тариф на вивіз сміття. З подробицями, Дмитро Тригубець.

У Рівному від завтра, першого червня вартість проїзду у громадському транспорті здорожчає. У маршутках ціна зросте до восьми, а у тролейбусах до шести гривень. Виконувач обовязків начальника міського управління транспорту Дмитро Царук пояснює - перед усім зростання ціни пов'язане з низькою заробітною платою у водіїв, які їдуть у пошуках роботи закордон та збільшенням вартості пального.

Рівняни до такого рішення ставляться по-різному, кажуть - головне аби покращилась якість послуг . На запитання які найбільші проблеми виникали у користуванні громадським транспортом - більшість з них говорять про нестабільний інтервал руху та відсутність комфортних умов.

А різниця все ж є. Проте не суттєва.У загальноукраїнському розрізі, нова ціна на проїзд, запроваджена у Рівному є середньою в цілому по країні. У Львові, ціну підняли трішки раніше ніж у Рівному - вона становить 10 гривень. У сусідньому Житомирі варість така ж. А у Луцьку ціну ще не підняли, вона досі на рівні 6-ти гривень. Що стосується ціни на проїзд у тролейбусі, то її збільшення пов'язане з ростом ціни на електроенергію.

Разом із ціною на проїзд, з першого червня виросте і тариф на вивезення сміття: для мешканця багатоквартирного будинку вона буде становити майже 19 гривень, а для мешканців будинків індивідуальної забудови - 21 гривеню 73 копійки. Відтепер змусять платити і тих, хто здає своє помешкання у оренду. Пояснюють це виснаженим ресурсом комунального підприємства, не достатньою кількістю транспорту та частими його поломками.

Читайте також: У Рівному минулими вихідними відбувся традиційний Велопробіг