Любителів їзди на залізному двоколісному коні дощем не налякати. У Рівному минулими вихідними попри негоду відбувся традиційний Велопробіг. Понад 200 учасників взяли участь у святкуванні велодня. Від великого до малого проїхались традиційним маршрутом. Усе аби не лише популяризувати цей вид спорту, а й привернути увагу керівництва міста до проблем велосипедистів. Як це було - бачила наша знімальна група.

Попри зливу у неділю на Майдані Незалежності велилюдно. Тут збираються фанати велосипедного спорту, та і ті хто обрав цей безкоштовний та зручний вид транспорту на щодень. Серед них і пан Микола. Чоловік каже - погода не перепона.

Учасники проходять реєстрацію, отримують інструктаж від працівників поліції. Велодень у Рівному проводять з 2008 року. Тоді ініціативу підхопили від великимх міст України. І якщо вперше участь у ньому взяло лише декілька десятків рівнян, то у подальші роки їх чисельність зросла майже до тисячі. Цьогоріч зареєструвалося 200 відчайдухів, аби проїхатися колоною вулицями міста.

У супроводі поліцейських рушають. Першість не важлива, орієнтуються на зручний темп їзди для усіх.

Вже за півгодини поступово учасники повертаються знову на майдан Незалежності. Серед них і маленькі рівняни. Ярослава опанувала велосипед у дворічному віці.

Дитина має усю необхідну велосипедну екипіровку та знає її призначення. Рожевий шолом, каже обирала сама.

Організатори кажуть, велопробіг це не лише популяризація спортивного способу життя, а й ще один спосіб звернути увагу керівництва міста на проблеми велосипедистів.

А ще проводять лотерею серед усіх інших учасників. Вони отримують подарунки, що будуть не зайвими кожному велосипедисту.

Читайте також: На Рівненщині пацієнтів з коронавірусом лікують у борг