Проблеми з фінансуванням так званого ковідного пакету від НСЗУ вже виникли у Вараській багатопрофільній лікарні. Відтак, за останні місяці медики не отримали обіцяних надбавок. Ілля Томашевський розповість більше.

Вараська багатопрофільна лікарня єдина у місті, яка бореться із ковід-19. Наприкінці листопада минулого року цей медзаклад підписав договір із НСЗУ. Проте термін дії угоди завершився 31 березня. Дотепер нової угоди не підписали — відтак гроші на лікування хворих на коронавірус не виділяються уже два місяці. Відповідно хворі лікуються, так би мовити, в борг.

Вараська багатопрофільна лікарня розрахована на 200 ліжок, близько ста лише для пацієнтів з ковідом. Медики кажуть, що квітень був ледь не найскладнішим періодом за увесь час боротьби. А тепер їх відверто лишають за бортом і без фінансування.

Подібна ситуація виникла і в інших медзакладах Рівненщини. Медики обурені, адже через фінансові проблеми влади, знову доводиться страждати медичній галузі. Втім, чиновники запевняють, що це тимчасово.

На сьогодні в Вараській багатопрофільній лікарні перебуває близько 30 хворих із ковід-19. Всі вони потребують негайного лікування. Але як довго медики зможуть забезпечити своїх пацієнтів усім необхідним буде відомо з подальших статистик. 

Читайте також: Для кіборга з Березнівщини, в якого згорів будинок, розпочали зводити житло