Коли відновлять "Авангард"? На рівненський стадіон все ще сподіваються отримати гроші із державного бюджету. У спортивній субвенції відмовили. Скільки загалом потрібно грошей на завершення реконструкції та чому сума постійно зростає - дізнавалася Анастасія Ковальчук.

Багатостраждальний стадіон. Рівненський "Авангард" тривалий час поторебував реконструкції. Зрештою її розпочали в 2019-му. За об'єкт взялася фірма "Фіалка". Початкова вартість робіт - 198 мільйонів. Згодом сума зросла майже вдвічі. Директор фірми пояснює, причина в додаткових закупівлях.

Юрій Фалко не приховує, вартість може й надалі зростати. А поки і міська влада, і обласна шукають джерела фінансування. З цим вже неодноразово виникали проблеми. Цього року виділили 50 мільйонів. Проте, не одразу. А лише після того, як вболівальники рівненського "Вересу" забили на сполох. Влаштовували мітинги під сесійною залою, бо питання не включали до порядку денного.

Футбольні фанати свого домоглися. Однак, 50 мільйонів з міського бюджету замало. З'явилася можливість залучити державні кошти із спортивної субвенції, але цього зробити не вдалося.

Нині керівництво області веде перемовини в Офісі Президента. Аби "Авангард" включили до спецпроекту. Тоді на стадіон вдастся отримати - 100 мільйонів гривень. За інформацією Юрія Фалка - їх чекають вже у червні. Директор фірми пояснює, якщо фінансування відбуватиметься вчасно - відповідно й роботи триватимуть швидше. Цього року планують закінчити будівництво західної та східної трибуни, облаштування бігових доріжок та поля. Воно, до слова, буде з підігрівом.

Андрій Конашко запевняє, системи підігріву вже готові та випробувані. Далі сюди привозять пісок, аби на такій основі облаштовувати газон. Він буде змішаного типу - з живої та штучної трави одночасно. Роботи ще багато, а кошти від міста хоч і виділені, але поки на рахунки фірми не надійшли, каже її керівник. Все це через бюракратичні процеси. Скільки часу ще буде тягнутися реконструкція "Авангарду" невідомо. Більшість рівнян переконані, Рівному стадіон потрібний. А особливо, футбольній команді. Адже зараз у рідному місті "Верес" грати не може.

Якщо вірити паспорту об'єкта реконструкцію "Авангарду" планують завершити наприкінці 2022 року. Проте, як пояснюють будівельники, все залежить від фінансування.

Читайте також: У Рівному хлопчику відірвало фалангу пальця на дитячому майданчику: хто відповідатиме? (ВІДЕО)