23-річний Василь Килюшик загинув ще у лютому цього року через пожежу у бліндажі. Прах солдата не віддавали поки тривало слідство. Лише, 26 травня загиблого привезли у рідне місто. А сьогодні відбулось поховання. На місці були і наші журналісти.

Домовину з прахом Василя Килюшика пронесли містом Вараш під стягами у супроводі рідних, знайомих, військових та жителів громади. Сотні людей зібралися, аби попрощатися із Героєм України. Напередодні, через 3 місяці після смерті, прах молодого воїна нарешті привезли додому. Його зустрічали на колінах зі сльозами.

Василь Килюшик п’ять років служив у 58-ій окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського, був командиром відділення, командиром бойової машини. Проте, внаслідок раптової нічної пожежі у бліндажі він та ще двоє військових загинули.

Про те, що Василь Килюшик загинув сім'я дізналася із новин. Лише згодом зателефонував військовий комісар та попросив приїхати на опізнання. Побратими, які приїхали на Рівненщину попрощатися, кажуть, це великий удар для усього взводу.

23-річний Василь мав у рідному місті багато друзів, але після закінчення школи хлопець не захотів продовжувати навчання, одразу вирішив піти на фронт.

27 травня у Вараші оголосили Днем жалоби з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовця. Попрощатися із захисником прийшли сотні людей.

Після прощання у міському палаці культури, траурна процесія рушили містом до цвинтаря у Старій Рафалівці, де солдата поховали під почесті військового салюту.

Читайте також: У Рівному під стінами міської ради зібралися ошукані вкладники