На вулиці Малорівненській в обласному центрі просять облаштувати тротуар. Він там взагалі відсутній. Пішоходи рухаються разом з автомобілями дорогою. Щодня учні 14 школи наражають себе теж на небезпеку, бо іншої дороги до навчального закладу не має. То ж на сайті міської ради розмістили петицію, аби облаштувати тротуар на Малорівненській. Чому він настільки потрібний, з'ясовувала Ольга Мосійчук.

Не йти по проїзній ділянці дороги. Це правило чи не на кожному уроці вчителі намагаються донести учням. Але вихованці 14 рівненської школи дотриматись його не можуть фізично.

Втім, поки тротуарів немає і на дітей чатує небезпека, батьки супроводжують своїх малюків до школи. В Наталії, до прикладу, у цьому навчальному закладі у 3 класі навчається син.

Але інколи дітям таки доводиться іти по дорозі самим.

Непокоїться за долю дітей, які ідуть за знаннями по вулиці Малорівненська, і місцева жителька Любов. Жінка чи не щоранку водить в 14 школу своїх онуків і кожного разу сподівається, що водії віднесуться до них на дорозі з розумінням.

І щоб це нарешті зупинити, один із місцевих жителів зареєстрував на сайті міської ради електронну петицію. З проханням побудувати тротуар на вулиці Малорівненська.

До слова, технічна можливість його побудувати є.

Крім цих вулиць, тротуару потребує і вулиця Севастопольська. Якою, до слова, курсує 37 маршрутка, що наражає усіх, хто ходить цією дорогою на ще більшу небезпеку. Уникнути її, як виявляється, теж можна.

В управлінні житлово-комунального господарства зверталися до депутатів щодо будівництва тротуару на цих вулицях. Однак, підтримки від них не отримали.

Тому, якщо електронна петиція набере відповідну кількість голосів, міський голова Рівного змушений буде її розглянути. А тоді визначити чи є вулиця Малорівненська та Севастопольська небезпечними для пішоходів і вже після цього виділити кошти на будівництво тротуару. До кінця збору голосів цієї петиції залишилось 36 днів. 

Читайте також: Проїзд і вивезення сміття: від червня на рівнян чекає ряд здорожчань (ВІДЕО)