Зросте тариф в обох видах транспорту на 2 гривні вже у наступному місяці. Вартість проїзду у маршрутках становитиме 8 гривень, у тролейбусах - 6. А ще більше доведеться рівнянам платити і за вивезення і захоронення сміття. Подібні рішення прийняли сьогодні на засіданні Рівненського міськвиконкому. Чим вони обґрунтовані - далі у сюжеті.

У Рівному зросте тариф на послуги з поводження з побутовими відходами, що надається КАТП 1728. Відповідний проєкт рішення підготували на розгляд членів Рівнеського міськвиконкому.

Зросте ціна з першого червня, оплачуватимуть її споживачі вже у липні. Поточний тариф встановлений у 2018 році. До прикладу у Тернополі за ідентичну послугу мешканці багатоквартирних будинків сплачують понад 20 гривень. У Вінниці - майже 27.

З 1 червня зросте на 2 гривні і вартість проїзду у тролейбусах. Рівняни останній місяць сплачуватимуть у рогатих 4 гривні. Цей тариф був затверджений у 2019 році.

Цей проєкт рішення викликав чимало обговорень, зокрема перед голосуванням Богдан Гапяк просив врахувати невелику платоспроможність рівнян.

Його категоричність не розділила більшість, рішення підтримали. Відкинувши і пропозицію економити на скороченні посад кондукторів. Директор КП Рівнеелектроавтотранс Валентин Ткачук розповів, що в 2019 році підприємство перевезло 37 мільйонів пасажирів, вже в 2020 році, у звязку з пандемією, лише 17 мільйонів пасажирів. Відбулось ще чимало змін.

Проїзд у маршрутках з першого дня літа коштуватиме 8 гривень. Таку вартість називають економічно обгрунтованою.

Це рішення члени міськвиконкому теж підтримали. Заступник ж міського голови Володимир Дяк пообіцяв слідкувати за якісним наданням послуг та в майбутньому прононуватиме перевізникам переходити на великогабаритний транспорт. 

Читайте також: Три дні без води: з понеділка на 22 вулицях Рівного не буде водопостачання