Керманич маршрутки пояснив, що не побачив вчасно дитину, а потім не одразу зізнався, бо злякався. Нині ж щиро розкаюється та готовий сприяти слідству й одужанню хлопчика.

Нагадаємо, автопригода сталася 24 травня, близько 08:00 на перехресті вулиць Князя Романа та Генерала Безручка. Мама з сином прямували до лікувального закладу, але 14-річний підліток на кілька хвилин повернувся додому. Коли хлопець перетинав проїзну частину по нерегульованому пішохідному переході, на нього допустив наїзд водій маршрутного таксі.

Кермувальник одразу зупинився, підійшов до хлопця й запитав, чи все добре. Та потерпілий не чув, адже внаслідок падіння загубив слуховий апарат. Зі слів чоловіка, хлопець махнув рукою, що все добре, тож водій поїхав далі. У дитини медики діагностували забій стегна та відпустили додому. Слідчий на місці події виявив слуховий апарат та повернув неповнолітньому.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 286 КК України. У рамках кримінального провадження поліцейські перевірили десятки маршруток, показували фото водіїв потерпілому і все ж вийшли на слід порушника. Ним виявився 53-річний житель Рівного. Чоловік зізнався у скоєному та щиро розкаюється.

Санкція інкримінованої 53-річному керманичу статті передбачає або штраф, або виправні роботи, або арешт, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати ТЗ до трьох років.

Читайте також: Вимагав хабар у жінки з інвалідністю: лікарю з Рівненщини повідомили про підозру