Запобігти закриттю санаторних та спеціальних шкіл. Для цього на Рівненщину приїхала слідча комісія Верховної ради України. Народні депутати, представники облдержадміністрації, облради і не тільки оглянули навчальні заклади Клеваня. Чому школи під загрозою закриття та що пропонує робити делегація чиновників - дивіться у сюжеті.

Клеванська санаторна школа. Тут навчаються діти, які потребують медичного нагляду, адже хворіють серцево-судинними захворюваннями. У закладі навчаються двоє дітей Оксани Бузко. Жінка була змушена переїхати зі Здолбунова до Клеваня, аби щодня її донька та син могли відвідувати школу. Раніше в таких закладах дітей залишали і ночувати, проте таку можливість скасували постановою 586, каже пані Оксана.

Деякі батьки змушені переїжджати ближче до школи, інших щодня довозять із віддалених населених пунктів. Батьки нічого вдіяти не можуть, адже їхні діти потребують уваги медики. Натомість у загальноосвітніх школах необхідну допомогу надати не можуть. До прикладу, в санаторній школі другокласниці Соломії можуть зробити кардіограму, запропонувати необхідні їй оздоровчі процедури. Відтак, усі батьки школярів, що тут навчаються, хочуть захистити права дітей на освіту з медичним супроводом. Адже нині існує ризик закриття подібних установ.

Детальніше - у сюжеті.

Читайте також: Скандал у рівненському садочку "Соняшник": батьки дітей та працівники проти відсторонення директорки