Будівництво на кістках. У Рівному зводять об'єкт на місці, ймовірно, масових поховань людей у період Другої світової війни. Випадки знахідок людських кісток вже були. Ймовірно, будівлю зводять незаконно. Оскільки паспорту об'єкта там немає, а представники влади щодо цього будівництва не в курсі. Більше подробиць розкаже наша Яна Євтушок.

Це вулиця Соборна, 16 у Рівному. Тут зводять фундамент нікому невідомої майбутньої будівлі. Паспорту об'єкта немає. Більше того, у цьому місці, ймовірно, є рештки раніше похованих людей. Рівнянин Анатолій занепокоєний, бо і сам два місяці тому знайшов тут людську кістку. Переконаний, будувати на території, де можливо захоронені люди - вкрай цинічно.

Після чого Анатолій Мініч звернувся до ексначальника міського управління культури і туризму Тараса Максименка. Той же, пообіцяв вирішити це питання.

Втім, за місяць часу ситуація змінилась та будівельники разом із ексначальником міського управління культури і туризму відхрещувались від своїх попередніх обіцянок, каже Анатолій Мініч. Ми зв'язалися з Тарасом Максименком, аби з'ясувати на чиєму боці правда.

Відомо, що раніше на цьому місці понад 100 років існувала рівненська в'язниця. За даними архівних джерел з 39-го по червень 41-го років у тюрмі перебувало 700 політичних засуджених. Після визволення Рівного радянськими військами, в'язниця на Соборній опинилася у руках НКВС. Відтоді і аж до середини 50-х років тут утримували й страчували представників інтелігенції, патріотів та членів національного руху опору.

Чи були кістки на цьому місці достаменно невідомо. Ймовірно, могли на них натрапити і самі будівельники. Втім, куди їх вивезли і чому - залишається здогадуватись.

Ми звернулися в міську раду, аби дізнатися чи законно зводиться цей об'єкт. Адже паспорта у нього немає. Як виявилось, замовником даного будівництва виступає ТОВ "Гранд Модуль".

Якщо збоку замовника уся документація в порядку, тоді чому об'єкт не має паспорт?

До слова, представники відповідних структур пообіцяли виїхати на об'єкт та перевірити законність будівництва на Соборній, 16. У разі невідповідності до вимог чинного законодавства, замовник понесе адміністративну відповідальність. А з приводу того, що об'єкт зводять на місці, ймовірно, масового поховання людей - питання залишається відкритим. Вочевидь, доки місцева влада проведе комплексну перевірку цього будівництва сама будівля вже буде збудована. 

Читайте також: Місяць на ШВЛ: реалії ковідних пацієнтів у рівненській ЦМЛ (ВІДЕО)